Matematik

reducere. hjælp

25. november 2008 af bcch (Slettet)

hej. er der nogle som vil kigge på om mit resultat er rigtigt?

reducer: 3(p+q)^2 - 6p(q-p) = 3p+3q+6pq-6pq-6pp = 3p+3q-6pp


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af bQnne (Slettet)

 3p^2+3q^2 - 6pq-6p^2 =          3q^2 - 6pq - 9p^2

er mit umildbare gæt. Hæng mig ikke op på noget, men du skal huske at 6p gange p give 6pp, eller 6p^2. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af Kbka (Slettet)

Det bliver
 

3(p+q)^2 - 6p(q-p) = 3p^2+3q^2+6pq-6pq+6p^2=

9p^2+3q^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2008 af dnadan (Slettet)

1. Du ganger fint ind i parenteserne.

2. Du må hellere lige kigge på kvadratsætningerne igen, du har glemt at tage kvadratet af hver led (sætte dem i anden)


Svar #4
25. november 2008 af bcch (Slettet)

okay .. tak for hjælpen alle sammen


Skriv et svar til: reducere. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.