Matematik

parabel toppunkt - differentialregning.

25. november 2008 af bcch (Slettet)

hej. håber nogle vil hjælpe, da jeg ikke helt forstår opgaven.

f(x)=ax^2+bx+c

a) bestem f '(x) = 2ax+b

b) hvilken værdi har f '(x) i parablens toppunkt? jeg har ingen anelse!!!

c) i parablens toppunkt er x=-(b/2a). benyt resultaterne fra a) og b) til at eftervise denne formel! jeg har ingen anelse om hvordan jeg skal lave det.

håber nogle vil hjælpe mig.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2008 af Isomorphician

b) I parablens toppunkt er der vandret tangent, og dermed ingen stigning på tangenten. f'(x) er derfor lig 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2008 af Kbka (Slettet)

tangenten i et toppunkt er altid vandret og har derfor hældningen 0... dvs. f'(x)=0

c)

du skal blot vise at x=-b/2a udfra ligningen du selv har fundet i a

f'(x)=0=2ax+b <=> 2ax=-b <=> x=-b/2a

/Kbka


Svar #3
25. november 2008 af bcch (Slettet)

mange tak for hjælpen (:


Skriv et svar til: parabel toppunkt - differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.