Fysik

kritiske punkter

26. november 2008 af hallo18 (Slettet)

hej.

Jeg har en definition der lyder: lad f være en differentiable funktion, defineret i intervallet I. Et punkt X0 tilhører(symbolet) I kaldes et kritisk punkt for f, hvis f'(x)=0.

Herefter står der: Vi ser, at lokale ekstremumspunkter er kritiske punkter. Det omvendte er ikke nødvendigvis tilfældet.

Jeg forstår bare ikke helt den formulering. Hvis lokale ekstremumspunkter er kritiske punkter, hvor er det omvendte så nødvendigvis ikke tilfældet.?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

En lille rettelse, så skal der vel stå: f'(x0)=0 og ikke bare x.

Spørgsmålet hører vel inde i matematik forummet :) Men findes der steder hvor en funktion, f(x), hvor der gælder at f '(x1)=0, hvor x1 ikke beskriver et lokalt ekstremumspunkt?


Skriv et svar til: kritiske punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.