Matematik

log.

27. november 2008 af seriøs (Slettet)

a = log (7/8) + log (16/7)

jeg skal omskrive den til et tal uden brug af cas.

Så skal jeg finde en fællesnavner først? eller taste det ind på lommeren?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

 Ved brug af logaritmeregnereglerne kan du omskrive dit udtryk til

a = log(7/8 * 16/7)

og så tage den derfra.


Svar #2
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

a = log 112/56    (skal der parenteser omkring, når jeg indtaster på lommeren?)

altså:

a = log 2  hvad så nu?


Svar #3
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

nå ok jeg må så gerne bruge lommeregneren til det og jeg får 0,30 og ved at taste 10^0,30 får jeg 2 igen.. godt tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2008 af Jannik.rl (Slettet)

 Så lidt :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2008 af mathon

uden CAS

a = log (7/8) + log (16/7) = log((7/8)*(16/7)) = log(2)

som er det nøjagtige facit

............................................................................................

benyttet er:
log(a) + log(b) = log(a*b), som du nok mest kender "den omvendte vej"

log(a*b) =  log(a) + log(b)


Svar #6
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

ja nemlig.. det er også nemmere, når man kender formlen.

a = 3log5 – log25

Her har jeg trukket fra og jeg får:

3 log(5) – log(25) = 3log(20)

Er det så facit, eller kan jeg stadig gøre noget ved det?


Svar #7
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

Jeg har prøvet mig frem og log(5) giver 0,6989.. altså kan jeg omskrive således: ?

3log5 = log(20)    (3·5 = 15 + 5 = 20)    og    log(25)

Dermed får jeg : log(15) - log(25) = log(5)

Kan det passe nu :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

du kan bruge regnereglen a*log x   =logxog       logx-logy   =   log(x/y)

log 53-log25    =log15-log25   =    log(15/25)  =   


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. november 2008 af madsppp2000 (Slettet)

hov ....

log53-log25   =    log125-log25   =     log(125/25)    =   log5


Svar #10
27. november 2008 af seriøs (Slettet)

jeg sad og var ved at bide negle..  :P ..ok tak for det!


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. november 2008 af mathon

a = 3log(5) – log(25)

a = 3log(5) - log(52)

a = 3log(5) - 2log(5) = log(5)


Skriv et svar til: log.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.