Fysik

kollisoin

27. november 2008 af Pernille-2 (Slettet)

REKYL:

EN mekaniker affyrer liggende på et rullebræt et projektil på 25 g med hastigheden v2=400 m/s

Mekaniker, rullebræt og riffel har i alt massen 100 kg.

Med hvilken hastighed v1 triller han baglæns efter affyringen ?

jeg er helt væk håber virkelig der er nogen der vil hjælpe stakkels mig ;s


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal tænke på 1) Før projektilet affyres, har systemet et lineært moment Po på 0. 2) Mens projektilet flyver af sted ,har systemet et lineært (horisontalt vel sagtens)moment P2. Dette lineære moment af det totale system er bevaret så Pfør=Pefter Hvis du har haft et lignende eksempåel, hvor der i stedet for en mand og et rullebrædt er en kanon, så kan du se det der, så du skal komme frem til, at V = -m*v/(M+m). Prøv selv herfra. Ved et moment forstår man produktet af masse og hastighed. Læg mærke til minustegnet, det viser, at mekanikeren triller baglæns.


Svar #2
27. november 2008 af Pernille-2 (Slettet)

okay lyder rigtig godt, men hvordan finder du frem til den formel, for den formel ligner umiddelbart ikke noget jeg har set før i orbit 3:o?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Benyt impulsbevarelse. Brug den referenceramme, der har origo i impulsrummet. 


Svar #4
27. november 2008 af Pernille-2 (Slettet)

okay det fattede jeg intet af, :s


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #4: Du kan selv udlede den formel. Du skal bare bruge impulsbevarelse. :)


Skriv et svar til: kollisoin

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.