Fysik

haster

27. november 2008 af hoda (Slettet)

hej, håber nogen kan hjælpe mig skal aflevere fysik imorgen og har lavet alle opg. undtagens denne her. kan slet ikk komme igang.

beregn temp. af colaen med is ud fra tellene i afsnit 4.6.12.

tallene i afsnit 4.6.12:

forestil dig at der bliver hældt 12g is (temp -4 C) ned i en 210g cola (temp. 25 C) hvadd mon temperaturenaf colaen bliver når al isen er smeltet?

håber nogen kan hjælpe. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: By the looks of it, skal du benytte formlerne fra din varmelære. :)


Svar #2
27. november 2008 af hoda (Slettet)

hmm hvad er det for en formel, der findes mange formler


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2008 af Googles (Slettet)

hvad er colas varmfylde/varmlære det må nok står et eller andet sted i det opg du har fået..


Svar #4
27. november 2008 af hoda (Slettet)

jeg tror det tælles som vand, for der står slet ikke noget om det


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2008 af Googles (Slettet)

forestil dig at der bliver hældt 12g(0,012kg) is (temp -4 C) ned i en 210g(0,21kg) cola (temp. 25 C) hvadd mon temperaturenaf colaen bliver når al isen er smeltet?

energimodtagelse= energiafgivelse

Ismodtager=vandafgivelse

sluttemperatur = X

mis*Cis*(x-(-40C))=mcola*Ccola*(250C-X)

0,012kg*2040J/kg*0C*(x-(-40C))=0,21kg*4186J/kg*0C (250C-X)

24,48J/c*(x+40c)=879,06J/0C (250C-X)

(24,48J/c)x+97,92J=21976,5J-(879,06J/c)x

24,48J/c+(879,06J/c)x=21976,5J-97,92J

(903,54J/c)x=21878,58J

x= (21878,58J)/(903,54J/c)

x=24,20C


Svar #6
27. november 2008 af hoda (Slettet)

ejj mange mange tak onedays :D


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2008 af Googles (Slettet)

har glemt at skrive at sluttemperatur er temperatur af cola når isen smelter....håber du kan bruge det til noget;)


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2008 af Googles (Slettet)

det var så lidt;)


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.