Fysik

HJÆÆP det HASTER

27. november 2008 af Googles (Slettet)

HASTER, HJÆLP til fysik opg.

1 time og 19 minutter siden af onedays


En vinterdag er en sødækket af et 20 cm tykt lag sne ved tempr. 00C. Vejret slår om, og det begynder at regne. Regndråbernes tempr. er 60C. Hvor mange mm regn skal der falde for at smelte isen?

jeg har altså fundet ud af om hvor mange kg der skal være ved at sige : 20cm= 0,20m og den ganger jeg med 0,1m i bred og 0,1m længde og få den til 0,002 m3 og den ganger jeg med 1000 = 0,002m3 *1000= 2kg

Jeg har kun fundet massen (kg) og ved ikke hvordan man finder resten...atlså om hvor mange mm regn skal der falde....... PLZ.. help
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2008 af peter lind

Find først hvor meget energi, der skal til for opvarme den pågældende ismasse til 0 grad og dernæst smelte den. Masse af den regn der skal falde på det påliggende område kan findes aaf at den energi der frigøres ved at afkøle den til 0 grader skal være det samme som energien beregnet ovenfor.


Skriv et svar til: HJÆÆP det HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.