Matematik

Diff. regning

28. november 2008 af cloudo (Slettet)

 Betragt funktionen g(x) = x^2 + x -2.

- Beregn hældningen af sekanten mellem punktet med x = 1 og punktet (3, 10).

- Opskriv et udtryk for sekanthældningen mellem punkterne med x = 1 og x = 1 + h, og reducer det mest muligt.

- Undersøg hvad sekanthældningen går mod, når h går mod 0. Fortolk svaret.

Ved godt, at man skal bruge 3-trins reglen, men aner virkelig ikke hvordan man gør.....

Please help og gerne en forklaring, tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2008 af ibibib (Slettet)

I den første skal du beregne hældningen for en linje der går gennem to kendte punkter.

Det skal du også i den næste - har bliver svaret ikke et tal, men et udtryk hvor h indgår

I den sidste skal du undersøge hvad udtrykket fra før går imod, når h går mod nul


Svar #2
28. november 2008 af cloudo (Slettet)

 ??? jeg forstår ikke hvordan man regner det ud...


Brugbart svar (2)

Svar #3
28. november 2008 af ibibib (Slettet)

Når du skal beregne hældningen for en linje gennem to punkter, benytter du den gamle formel til at beregna a.


Svar #4
28. november 2008 af cloudo (Slettet)

 (1,0) og (3,10)

a = y2-y1 / x2-x1

a = 10 - 0 / 3 - 1

a = 10/2

a = 5

er det sådan???

så ved jeg ikk hvad man skal gøre i den næste opgave...


Brugbart svar (2)

Svar #5
28. november 2008 af ibibib (Slettet)

Ja!

Det samme. Nu er punkterne (1,0) og (1+h, (1+h)2+(1+h)-2).

Det kan nok betale sig at reducere på (1+h)2+(1+h)-2 først.


Svar #6
28. november 2008 af cloudo (Slettet)

  (1+h)^2 + (1+h) - 2 

= 1^2 + h^2 + 2*1*h + (1+h) - 2

= 1 + h^2 + 2h + (1-h) - 2

= h^2

??? ej jeg aner ikk hvordan man gør det...please help!


Brugbart svar (1)

Svar #7
28. november 2008 af ibibib (Slettet)

Tæt på

(1+h)^2 + (1+h) - 2

= 1^2 + h^2 + 2*1*h + (1+h) - 2

= 1 + h^2 + 2h + (1+h) - 2

= 1 + h2 + 2h + 1 + h - 2

=


Svar #8
28. november 2008 af cloudo (Slettet)

+2 og -2 går ud med hinanden, og h^2 går ud med h^2 

1 + 1 er tilbage.... er svaret så 2? (hvis jeg har gjort det rigtigt)

hvis det er...hvad skal jeg så gøre efter?


Svar #9
28. november 2008 af cloudo (Slettet)

 ..... (T_T) < help!


Brugbart svar (1)

Svar #10
28. november 2008 af ibibib (Slettet)

#8 Det er ikke rigtigt. Det er faktisk meget sjusket!

Hvordan får du "h^2 går ud med h^2 "?

Hvad er 1 + 1 - 2 ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. september 2011 af Jens6554545 (Slettet)

Det vil sige at det reducerede udtryk bliver 3h + h^2

Men hvad med spørgsmålet undersøg hvad seknathældningen går mod, når h går mod 0. Fortolk svaret!

hvordan skal man gøre det. håber nogen giver en hjælpende  hånd

 

 


Skriv et svar til: Diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.