Matematik

Omvendt proportionalitet

29. november 2008 af Arvin (Slettet)

I en omvendt proportionalitet f(x)=a/x, hvilket betydning har "a" for grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Prøv at tegne forskellige grafer med forskellieg a-værdier på din lommeregner og se det selv. :)


Svar #2
29. november 2008 af Arvin (Slettet)

#1

Har prøvet, men ville lige se om der var nogen som havde en præcis definition på den. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad kom du selv frem til?


Svar #4
29. november 2008 af Arvin (Slettet)

#3

Det ligner den bliver mere stejl jo mindre a er?


Brugbart svar (1)

Svar #5
29. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Prøv at overveje, hvordan grafen i sig selv rykker sig, når du ændrer a. Hvis du kan laev dynamiske grafer på din lommeregner, så prøv at benytte dig af dette.


Svar #6
29. november 2008 af Arvin (Slettet)

#5

Hmm, jeg bruger programmet graph til at tegne dem. Men jeg tror godt jeg ser hvad du mener, tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2008 af mathon

f '(x) = -a/x2 = a(-1/x2)

|f '(xo)| = |a|*(1/xo2)
kurvestejlheden stiger med voksende |a|

hyperbelgrenene er symmetriske om vinkelhalveringslinjerne
for
a>0 om y = x som er vinkehalveringslinjen i 1. og 3. kvadrant

a<0 om y = -x som er vinkehalveringslinjen i 2. og 4. kvadrant


for større og større |a| rykker hyperbelgrenenes skæringspunkter med vinkelhalveringslinjerne
for

a>0  (+/-√(|a|);+/-√(|a|)

a<0  (+/-√(|a|);-/+√(|a|)

længere og længere ud ad vinkelhalveringslinjerne i stigende afstand fra (0,0)


 


Skriv et svar til: Omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.