Matematik

ln inverse e?

30. november 2008 af Isik (Slettet)

Løs ligningen: e^2x = 1

skal jeg her bruge ln eller log ?

og hvordan løser jeg ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2008 af Isomorphician

Hint: ln(e2x) = 2x


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2008 af Bankier (Slettet)

den inverse funktion til ln(x) er e^x

Tag ln(x) på begge sider

2x = ln(1)

x = ln(1)/2


Svar #3
30. november 2008 af Isik (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2008 af juventuz (Slettet)

x=ln(1)/2, er ikke en hel færdigbehandlet ligning.

Idet ln(1)=0, giver det x=0


Skriv et svar til: ln inverse e?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.