Fysik

HJÆLP..DET HASTER

01. december 2008 af Googles (Slettet)

En vinterdag er en sø dækket af et 20 cm tykt lag is ved tempr. 00C. Vejret slår om, og det begynder at regne. Regndråbernes tempr. er 6 0C.

Hvor mange mm regn skal der falde for at smelte isen?

jeg har fundet ud af at 20cm=0,2m :    0,2m*0,1m*0,1m=0,002m3=2kg

og at skal bruge formlen: m=E/(c*Δt)

E= 60C*2kg*2040J/kg*0C= 24480J

E= 60C*2kg*334,4 kj/kg= 4012,8KJ  (er usikker om det er rigtig)

men jeg kan ikke komme videre og vide ikke om det som jeg har indtil videre lavet er rigtig eller ej! 

Taak på forhånd..


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal i første omgang have hævet temperaturen af isen til 0 grader. Herefter skal det smeltes. Dette kan du opstille ligninger til, hvor massen af regn er din ubekendte. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2008 af Bankier (Slettet)

Du mangler

 E = 60C * 2 kg * 334,4 kJ / (kg* 0C)

Hvorfra får du bredden og længden af isen? Står det opgivet?


Svar #3
01. december 2008 af Googles (Slettet)

næ bredden og længen er ikke opgivet.. men har fået at vide af min lærer at det skal være sådan..


Svar #4
01. december 2008 af Googles (Slettet)

Men skal jeg pluse de 2 Energier sammen og dividere det med 60C*4186J/kg*0C ???


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2008 af Bankier (Slettet)

Hvis vi siger at et volumen af is er 0,002m3

Du finder vægten af isen

Du skal beregne hvor meget energi (varme) der er i regnen. eks 1 mm.

Se på densiteten af vand 1cm3/ g (regnen)

Q = m*c*deltat


Svar #6
01. december 2008 af Googles (Slettet)

jeg synes det er lidt forvirrende, vil du være sød at give en eks. om hvordan man kan regne ud??:)


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. december 2008 af jesperlundhede (Slettet)

du skal også bruge formlen E = L_is * m, dette er energien ved faseovergangen

derefter E = m * c * delta t


Svar #8
01. december 2008 af Googles (Slettet)

Er det sådan: ??

334,4KJ/Kg* 2kg*60C=2kg*60C*4,186kJ   også skal jeg regne det ud ??


Skriv et svar til: HJÆLP..DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.