Fysik

partialtryk

01. december 2008 af stellestar (Slettet)

er der nogen der kan hjælpe mig med hvad lige denne sætning betyder,

''Derfor vil trykket af enhver gas i en blanding af gasarter (partialtrykket) være lig det totale tryk gange fraktionen af den totale mængde gas den repræsenterer.''

jeg er igang med en afsluttende NV opgave, og jeg manger en del om partialtrykket.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvis du har en beholder af med 2 gasarter i. Trykket i hele beholderen er 2 bar. Hvis den første gas alene har et tryk på 1,2 bar og den anden har 0,8 bar, så er partialtrykket for den første gas 1,2bar og 0,8 for den anden bar.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2008 af mathon

fraktionen = brøkdelen

af idealgasligningen haves:

ptotal*V = n*RT

ptotal = n*(RT/V)

for en gasblanding i en beholder er T og V fælles
hvorfor
ptotal = n* k

p1 = n1*k
p2 = n2*k
p3 = n3*k

............
psidste = nsidste*k

fx. er for vilkårligt valg af indeks:

px/ptotal = (nx*k/(n*k) = nx/n

og

px = (nx/n)*ptotal: hvor      (nx/n) er fraktionen       og      px er partialtrykket af gasx     


Skriv et svar til: partialtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.