Matematik
funktion-opgave
23. oktober 2004 af
Amaana (Slettet)
Hej!!!
Jeg vil meget gerne at I hjælper mig.
Funktionerne f og g er bestemt ved f(x) = -x^2+2x+1
og
g(x) = 3x-5
løs uligheden f(x)er store eller ligemed g(x).
Jeg har tegnet, men hvordan løser jeg uligheden.
På forhånden Tak.
Jeg vil meget gerne at I hjælper mig.
Funktionerne f og g er bestemt ved f(x) = -x^2+2x+1
og
g(x) = 3x-5
løs uligheden f(x)er store eller ligemed g(x).
Jeg har tegnet, men hvordan løser jeg uligheden.
På forhånden Tak.
Svar #1
23. oktober 2004 af Lurch (Slettet)
sæt de to udtryk lig hinanden, og reducer så meget du kan.
Du ender op med en 2. gradsligning, som du kan finde rødderne til.
Når du har rødderne, skal du lave en fortegnsanalyse for at finde ud af hvornår 2.gradsligningen er negativ og positiv. Derfra kan du svare på uligheden
Du ender op med en 2. gradsligning, som du kan finde rødderne til.
Når du har rødderne, skal du lave en fortegnsanalyse for at finde ud af hvornår 2.gradsligningen er negativ og positiv. Derfra kan du svare på uligheden
Svar #2
23. oktober 2004 af Cas_sen (Slettet)
-x^2+2x+1 => 3x-5
-x^2-x+6 => 0
rødderne til 2. gradsligningen er:
x=-3
x=2
-3 <= x <= 2
-x^2-x+6 => 0
rødderne til 2. gradsligningen er:
x=-3
x=2
-3 <= x <= 2
Skriv et svar til: funktion-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
