Fysik

Hjælp... Fysik-pendul

02. december 2008 af cent (Slettet)

jeg skal udlede en bevægelsesligning for 0(t) ud fra 2 orden differentielligning for pendul med små sving. Er der måske nogen der kan hjælpe mig? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Løs din differentialligning. :) Det bliver en harmonisk bevægelse. For små udsving skal du approksimere dine trigonometriske funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

For små udsving er sin(θ) = θ, så derfor kan vi erstatte den kraft, der modvirker bevægelsen -mgsin(θ) med -mgθ. Er for eksempel udsvinget 5o (=0,0873 rad), så er sin(θ) = 0,0872, så vi kan altså skrive differentialligningen som θ''(t) = -mg*s/L, hvor L er snorlængden og m er pendulets masse, s er afstanden i radianer målt langs buen.


Skriv et svar til: Hjælp... Fysik-pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.