Matematik

log.

03. december 2008 af KiraE (Slettet)

Er der en som kan hjælpe mig med at regne 3*In(x)-4 = 5 ?

:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #0: 3*ln(x)-4=5

3 ln(x) = 9

ln(x) = 3

x = e^3


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. december 2008 af Isomorphician

3*ln(x) - 4 = 5 <=>

3*ln(x) = 9 <=>

ln(x) = 3 <=>

....


Svar #3
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

men hvad er e^3?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #3: e^3 = exp(3) = den naturlige eksponentialfunktion ^3


Svar #5
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

okay tak.

hvis jeg skal regne 3*e^x+7 = 28

skal jeg så sige.

3*e^x+7 = 28

3*e^x = 28-7

3*e^x = 21

e^x = 21:3

e^x = 7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. december 2008 af Jerslev (Slettet)

 #5: e^x = 7

x = ln(7)

e^ln(x) = x.


Svar #7
03. december 2008 af KiraE (Slettet)

er det svaret?


Skriv et svar til: log.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.