Matematik

Komplekse tal

03. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

Halløjsa

Hvorfor er det, at man kan skrive alle komplekse tal på formen:

z = a + b kvadratrod -1

Håber at der er en klog sjæl der ude, der kan hjælpe mig videre :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Et kompleks tal er en blanding af en real del og en imaginær del. Den reale del er a, mens den imaginærer del er b*i, hvor i=sqrt(-1)


Svar #2
03. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

Den del har jeg skam også selv forstået, men jeg synes ikke, at det forklarer, hvorfor man kan skrive alle komplekse tal på den form


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2008 af dara.online (Slettet)

Notationen skyldes de regneregler man har indført for de komplekse tal. Et komplekst tal a+ib kan identificeres med (a,b) i R2. Når man indfører multiplikation ved (a,b)(c,d)=(ac-bd,ad+bc) opnår man (a,b)=(a,0)+(0,1)(b,0) som leder frem til notationen a+ib, med i=(0,1) a=(a,0) og b(b,0). Og da i2=(0,1)(0,1)=(0*0-1*1,0*1+1*0)=(-1,0) skriver man til tider i=√-1 ...


Svar #4
03. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

Mange tak... Nu giver det pludselig mening det jeg læste i min bog :)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.