Matematik

Polynomier

04. december 2008 af halojsa (Slettet)

Find løsningerne til ligningen:

(x2-7x+12)(2x2-x-1)=0

Jeg aner simpelt hen ike hvordan man regner den ud. Skal paranteserne ganges først? eler stiler man ligningen op over for hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af mathon

2(x-4)(x-3)(x-1)(x+½) = 0


Svar #2
04. december 2008 af halojsa (Slettet)

Jeg kan se det er den rigtige løsning, men jeg forstår ike hvordan man finder den


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2008 af janett90 (Slettet)

Det er da ikke nogen løsning? Man kan da ikke ud fra det komme frem til X=?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2008 af mathon

...brug nulreglen
dvs.
enten
(x2-7x+12) = 0 ⇔ x = 3  v  x = 4
eller
2x2-x-1 = 0 ⇔ x = -½  v  x = 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2008 af mathon

...eller skrevet
faktoriseret

2(x-4)(x-3)(x-1)(x+½) = 0

som i følge nul-reglen betyder

x = 4  v  x = 3  x = 1  v  x = -½


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.