Matematik

(x^2-81)(e^x-21)=0

04. december 2008 af CPH88 (Slettet)

(x^2-81)(e^x-21)=0

Sådan ser ligningen ud, var der desværre ikke den det blev gennemgået, og dette regnestykke skal med i en aflevering til i morgen.

Nogen der evt. kan hjælpe med at regne den ud, og forklar godt hvad e^x er?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af sigmund (Slettet)

Well, ex er eksponentialfunktionen. Det står i din bog, hvad den er. Ellers, ved løsning af ligningen bruges nulreglen, sådan at du finder løsninger til x2-81=0 hhv. ex-21=0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. december 2008 af juventuz (Slettet)

Nulreglen

x2-81=0   x=±√81=±9

ex-21=0   x=ln(21)=3.04452

Forklaringen af den naturlige logaritme kan ses i linket

http://da.wikipedia.org/wiki/Naturlig_logaritme


Skriv et svar til: (x^2-81)(e^x-21)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.