Matematik

Eksponentiel fuknction / fordoblingskonstant

04. december 2008 af ra2fa (Slettet)

Har fået en meget simpel opgave, som jeg dog desvære ikke forstår

Fordoblingskonstanten for en eksponentiel funktion er 12, og grafen for funktionen går gennem punktet (8,3).
Bestem en regneforskrift for funktionen.

ja den er vel meget simpel, men nu har jeg gloet i både min formelsamling og min mattema10k bog i noget der ligner en halv time, og jeg kan ikke finde nogen forklaring på hvordan dette udregnes, så vil gerne bede om at holde igen med de vrede udbrud om vedr. at jeg ikke slår det op og istedent for skrive en grundig beskrivelse af hvordan sådan en opgave udregnes :)

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2008 af juventuz (Slettet)

T2=ln(2)/ln(a)

med indsat værdi for T2

12=ln(2)/ln(a)

ln(a)=ln(2)/12

a=eln(2)/12=1.05946

gennem punktet (8;3):

y=b*ax

med indsatte værdier fra punkt findes b:

b=y/ax=3/1.059468=1.88993

Derved er f(x)=1.88993*1.05946x


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2008 af juventuz (Slettet)

Eller skrevet pænere og mere matematisk noteret

f(x)=1.89*1.05946x


Skriv et svar til: Eksponentiel fuknction / fordoblingskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.