Matematik

Eksponentialfunktioner?

04. december 2008 af Holl (Slettet)

Eksponentialfuntions aflevering. Hjælp mig!

En funktion er givet ved f(x)=4*a^x, hvor a er et positivt tal. Grafen for denne funktion går gennem punktet (2,100). Bestem tallet a.

Kan simpelhen ikke gennemskue den?

Tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af mathon

f(x) = y = 2*ax

100 = 2*a2


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2008 af julie-sørensen (Slettet)

jeg har alt om eksponentielle funktioner vedlagt dokument


Svar #3
04. december 2008 af Holl (Slettet)

Det må du gerne sende da? :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2008 af halojsa (Slettet)

b=Y1/ax

4=100/a2

4/100=a2

a=√4/100


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2008 af mathon

rettelse
f(x) = y = 2*ax

100 = 2*a2                   

f(x) = y = 4*ax

100 = 4*a2
...................................

25 = a2 og a>0
a = ±√(25) = ±5, hvor -5 må forkastes

f(x) = 4*5x


Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.