Matematik

Find skæring

04. december 2008 af JayPoker (Slettet)

Hvis man har en 3 grads ligning og en lineær funktion, hvordan finder man så skæringen mellem disse 2? Det er meningen at den lineære funktion tangerer 3 grads ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2008 af werwre (Slettet)

Hvis vi nu siger at den ene funktion hedder f(x) og de anden g(x), så sætter du dem lig med hinanden:

f(x) = g(x), og isolerer x!

Så har du x-værdien for skæringen, og kan beregne funktionsværdien.


Svar #2
04. december 2008 af JayPoker (Slettet)

Ja men problemet er bare at den ene hedder eks f(x)=3x+4 og den anden g(x)=3x^3-4x^2+x+10. Den er lidt lakrids at sætte lig og løse synes jeg.


Svar #3
04. december 2008 af JayPoker (Slettet)

Fandt ud af det :)


Skriv et svar til: Find skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.