Matematik

Bestem koordinaterne til skæringspunkt

05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem parablen med ligningen y = x2 - 2x + 2 og linjen med ligningen y = x + 2. Bestem derefter ligningerne for tangenterne til parablen i de to skæringspunkter.

Hva gør jeg?? Please en eller hjælp.. ER helt lost :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Skæringspunkterne kan du finde ved at sætte de to ligninger lig hinanden og isolere for x. Find herefter den tilhørende y-værdi ved indsættelse.

For at finde tangenten skal du differentiere parablens ligning og indsætte de værdier du fandt for skæringspunkternes x-koordinater.


Svar #2
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Tak! :D Jeg prøver


Svar #3
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

#1

y = x2 - 2x + 2 = x + 2 okay nu er de sat lig med hinanden.. Hva gør man så? :S


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2008 af Danielras (Slettet)

Isoler x, som der står i #1.


Svar #5
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

y = x2 - 2x + 2 = x + 2

x = - 2 - x2 + 2x - 2

x = - x2 + 2x

??


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2008 af Danielras (Slettet)

Bare saml alle led på den ene side, og benyt nulreglen.

x2 - 2x + 2 = x + 2

x2-3x = 0

x(x-3) = 0


Svar #7
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

okay, og nu sætter jeg så x(x-3) ind på x's plads her i: y = x2 - 2x + 2 = x + 2, for at finde y? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. december 2008 af Danielras (Slettet)

Nej, det får du jo aldrig et tal ud af. Du starter med at løse:

x(x-3) = 0

Med hensyn til x. Herefter indsætter du de fundne x-værdier i et (valgfrit) af dine to oprindelige udtryk. Det simpleste er nok at foretrække.


Svar #9
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

jeg er ikke sikker på jeg forstår.

x(x-3) = 0

x(-3x) = 0

-3x = 0

x = 3 + 0

x = 3 ?


Svar #10
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Anyone?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2008 af Danielras (Slettet)

Prøv at slå nulreglen op.


Svar #12
05. december 2008 af Neeluh (Slettet)

Har gjort.. Så er x enten 3 eller 0.. Har fået løst opgaven.. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Bestem koordinaterne til skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.