Matematik

Stratosfære

05. december 2008 af Phileo (Slettet)

I stratosfæren kan trykket (målt i mb) for høder melem 11 km og 25 km beskrives ved en funktion givet ved regneforskriften

p(h)=26e-0,157(h-11)

hvor h angiver høden (målt i km).

- Bestemt tallet p'(15) og forklar, hvad dette tal giver.

Jeg har så ganske enkelt differentieret funktionen således:

p'(h)=226*(-0,157)*e-0,157(h-11)

p'(h)=-35,5*e-0,157(h-11)

p'(15)=-18,9

Vil for det første gerne lige være sikker på jeg i første omgang har differentieret rigtigt, dvs. ved at benytte mig af regnereglen : (ekx)' = k*ekx

Hvordan kan jeg så forklare, hvad dette tal angiver? Kan man sige flg.

"ved 15 km's højde falder trykket med -18,9 mb/km" ??

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal skrive enheder på.


Svar #2
05. december 2008 af Phileo (Slettet)

Enheder på hvad? Jeg har da også skrevet milibar (mb) og km?


Skriv et svar til: Stratosfære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.