Matematik

Linearisering

06. december 2008 af andershh (Slettet)

Hej!
Det er første gang jeg bruger "linearisering" og det er vist bare symbolbehandling i mit tilfælde, men er kørt fuldstændig fast i det.
Hvordan kommer jeg fra y=(M*x)/(x+c) til 1/y=(c/M)*(1/x)+(1/M) ?
Håber I forstår og kan hjælpe. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Danielras (Slettet)

y=(M*x)/(x+c)

1/y=(x+c)/(M*x)

1/y=x/(M*x) + c/(M*x)

1/y=(1/M) + c/(M*x)

1/y=(1/M) + (c/M) * (1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2008 af Isomorphician

y = (Mx)/(x + c)

1 = ((Mx)/(x + c))/y

1/((Mx)/(x + c)) = 1/y

(1(x + c))/(((Mx)(x + c)/(x + c) = 1/y

(x + c)/(Mx) = 1/y

x/(Mx) + c/(Mx) = 1/y

1/M + (c/M)*(1/x) = 1/y

Lidt mange parenteser, men håber du kan hitte rundt i det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2008 af Isomorphician

#1 er noget nemmere....


Svar #4
06. december 2008 af andershh (Slettet)

Tak for svarene! :)


Skriv et svar til: Linearisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.