Matematik

Lidt hjælp til koordinatbestemmelse?

06. december 2008 af Biochem (Slettet)

Sidder med følgende oppgave:

To parabler P1 og P2 har ligningerne

P1: y=-(1/2)x2+2x+2 og P2: y=(1/2)x2-3x+6

Bestem koordinaterne til parablernes skæringspunkter. Skæringspunktet med mindst x-koordinat betegnes A, det andet B. Er tangenten t2 til P2 i B parallel med tangenten t1 til P1 i A?

Altså som udgangspunkt sætter jeg de to ligninger lig med hinanden, hvorved jeg får (1,4)

Men hvad gør jeg derefter (og det punkt jeg har fundet, hvad er det, skæringen?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Isomorphician

1 og 4 er x-værdierne til de skæringspunkter der er.


Svar #2
06. december 2008 af Biochem (Slettet)

ok, så prøver jeg lige herfra! Tak! :-)


Svar #3
06. december 2008 af Biochem (Slettet)

Efterfølgende sætter jeg først 1 og derefter 4 ind i en af ligningerne for at finde de to resterende punkter, ikke?


Svar #4
06. december 2008 af Biochem (Slettet)

De to skæringspunkter bliver så:

A=(1,3,5) og B=(4,2) (A med mindste x værdi). hvordan løser jeg sidste spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2008 af Isomorphician

Se om differentialkvotienten til x = 1 på den første parabel er lig med differentialkvotienten til x = 4 på den anden parabel.


Svar #6
06. december 2008 af Biochem (Slettet)

#5

Det ved jeg likke lige hvordan jeg skal håndtere? Er den ikek bare 0 for både 1 og 4?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2008 af Isomorphician

Hvis vi kalder P1 for f(x) og P2 for g(x) så har vi:

f(x) = -(1/2)x2 + 2x + 2

g(x) = (1/2)x2 - 3x + 6

Find nu ud af om f'(1) = g'(4)


Svar #8
06. december 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg får dette:http://peecee.dk/upload/view/143618/full

Så ja vil mene at f'(x)=g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2008 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Lidt hjælp til koordinatbestemmelse?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.