Matematik

Trærumfang.

06. december 2008 af Anything (Slettet)

Jeg kiggede på denne opgave - http://peecee.dk/upload/view/141004
.. Men hvordan er det personen her kommer frem til henholdsvis b og a i formlen (altså det lille 5,1 og 5,0)? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

Står der andet opgivet i opgaven?


Svar #2
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Det er i anden eller tredje linje, hvor han bruger formlen.. Jeg aner ikke, hvordan han er kommet frem til 5 og 1   og 5 og 0.. Hm!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: 5 er skæringspunktet imellem de to grafer. 1 og 0 er mindsteværdien i definitionsmængden for hver af de to.


Svar #4
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Mindsteværdien i difinitionsmængden? Hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Det står ved siden af hver funktion. For f(x) er x>1 og for g(x) skal x>0.


Svar #6
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Hvordan regner man de to ting?
Atså skæringspunktet og mindsteværdien?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Mindsteværdierner står opgivet. Skæringspunktet findes ved at sige f(x)=g(x).


Svar #8
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Hvor står mindsteværdierne opgivet?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Hvad er den mingste værdi i mængden [0;∞[ og [1;∞[ ?


Svar #10
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Det står da stadig ikke angivet?


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Jo. Efter funktionerne står deres definitionsmængde.


Svar #12
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Det fatter jeg overhovedet ingenting af? Der står jo ikke noget efter funktionerne?


Brugbart svar (0)

Svar #13
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#12: I den fil du linkede til i #0 står der efter f(x) x>1 og efter g(x) x>0.


Svar #14
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Men det står der ikke på selve min opgave, selvom den er identisk


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. december 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Weird. :s Det står der altså i linket i #0. :P


Svar #16
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Jamen, kan jeg så stadig gå ud fra de oplysninger? Bare ved at kigge på ligningerne? :)


Svar #17
06. december 2008 af Anything (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #18
06. december 2008 af allan_sim

#16.

Hvis nu du skrev opgaven op, præcis som du har fået den, eller hvis du linkede til en kopi af den, så ville det nok være lettere at svare dig.


Svar #19
06. december 2008 af Anything (Slettet)

Betragt de to funktioner
f (x) = 4 * √x - 1 og g (x) = -1/5x2 + 2x +3.

Graferne for funktioner afgrænser sammen med koordinatakserne en punktmængde M, der har et areal. Funktionerne bruges som model for fremstilling af en træskål, som dannes, idet punktmængden M drejes 360 grader omkring x-aksen.

Bestem skålens trærumfang.

- Nogen som kan hjælpe nu?


Brugbart svar (0)

Svar #20
06. december 2008 af allan_sim

#19.

Start med at tegne graferne. Du vil se, at indtil grafernes skæringspunkt ligger grafen for g(x) øverst.

At punktmængden M afgrænses af koordinatakserne betyder i dette tilfælde, at vi kigger på 1. kvadrant og dermed at x>0 (se på grafen). Samtidig kan vi ikke uddrage kvadratroden af et negativt tal, så for f(x) giver kun x>1 mening.

Ligningen f(x)=g(x) giver løsningen x=5, som er førstekoordinatet i skæringspunktet.

Rumfanget findes ved formlen


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.