Matematik

Hjælp ! Det haster . Optimering

07. december 2008 af GG_AY (Slettet)

Hej !

Plz , jeg har brug for hjælp - det haster virkelig !

Opgaven lyder :

En åben kasse skal have rumfanget 144 L = 144000 cm3 . Kassen skal være dobbelt så lang som den er bred. Bestem kassen dimentioner, så overfladen bliver mindst muligt.

Hjælp mig !


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af c_aastrup

En åbn kasse har tre sider med længder x, y & z, og rumfanget forhåbentligt kendt som

Vi kalder x højden, y bredden og z længden,  at Kassen skal være dobbelt så lang som den er bred giver da at z = 2y, hvilket så giver

Du har, at kassen skal have rumfanget 144 L = 144000 cm3 = 144 dm3

og dermed

En åben kasse må være en kasse uden låg, og overfladen er da bund med areal yz og og sider med samlet areal 2xy + 2xz. Samlet fås, når vi husker, at z = 2y

og når vi sætter værdien af x ind fra rumfanget fås

Reducer udtrykket, differentier og find minimum.


Skriv et svar til: Hjælp ! Det haster . Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.