Matematik

Haster!!

07. december 2008 af Nille01 (Slettet)

Hej alle.

Sidder her på en søndag og skal aflevere en rapport til imorgen..

Spørgsmålet er : Gør rede for at grafen for en lineær funktion f(x) = ax+ b skærer y-aksen i punktet (0,b), og at grafen skærer x-aksen i punktet (- b/a, 0)  forudsat at a ikke er lig nul.

Jeg forstår ikke rigtig hvad det er jeg skal skrive..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2008 af Isomorphician

Først og fremmest skal du ikke skrive "haster!".

Hvad er x-værdien i (0, b)? Indsæt denne x-værdi i f(x) og se hvad der sker.

Hvad er y-værdien for alle punkter på x-aksen? Indsæt denne værdi i f(x) og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2008 af srnkrkgrd (Slettet)

Graften skærer i y-aksen i (0,b), da f(0) = b. Den skærer i x-aksen i (-b/a,0), da f(x)=0 er lig -b/a = x.


Svar #3
07. december 2008 af Nille01 (Slettet)

Så .. f (0) = a • 0 + b = b ?


Svar #4
07. december 2008 af Nille01 (Slettet)

Okay :)

Tak for jeres hjælp


Skriv et svar til: Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.