Fysik

Matematiisk pendul

08. december 2008 af 4coolboy (Slettet)

Hej

Er svingningstiden uafhængig af loddets masse ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det simple pendul, mener du vel?, her er T = 2*π*(√L/g), så svingningstiden afhænger kun af L, så svaret er ja. Ved det fysiske pendul er tiden afhængig af massen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

#1 ... Gælder kun ved små udsving


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

#2

Ja men det er også næsten altid det, man opererer med i gymnasiet, ellers gælder, at i ligningen for drejningsmomentet omkring en akse gennem ophængningen skal θ erstattet med sin(θ). Er for eksempel  vinklen = 5o=0,0873rad, så er sin(θ)=0,0872, en difference på på omkring 1 promille ved så små udsving.


Skriv et svar til: Matematiisk pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.