Matematik

parameterfremstilling og tværvektor(?)

08. december 2008 af Rudim (Slettet)

lige et lille spørgsmål til denne opgave:

givet linjerne l1 og l2 ved parameterfremstilling

(u skriver jeg dem som to koordinatligninger, da jeg ikke kan finde ud af det med den store parentes her:) men det giver jo det samme)

l1 : x = 1 + 2s     og    y = 1 + 3s

                                                          (t og s tilhører R)

l2 : x = -3 + (-3s)    og    y = 6 + 2s

Begrund at linjerne ikke er ortogonale...

-------------------------------------------------------------

ok, godt så, men så vidt jeg kan se er de ortogonale, det kan man jo se på retningsvektoren (vha. tværvektorer), er det måske bare en fejl i opgaven? eller er der nogen der kan argumentere for at de IKKE er ortogonale?:S

mvh. Fister:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Suzan3 (Slettet)

Det er svært at forklare hvordan du skal opstille en parameterfremstilling, men du har forhåbentlig set en parameterfremstilling før?

I hvart fald så skirves det op således (x,y)=(x0,y0)+ s*(r1,r2). og som ved vektorer skrives kordinaterne ikke ved siden af hinanden men ovenpå hinanden (var bare lidt umuligt her.)

Spørg igen hvis du behøver mere hjælp.


Svar #2
08. december 2008 af Rudim (Slettet)

jo jeg ved godt hvordan man opskrive en parameterfremstilling:) men som du jo selv siger, er det lidt umuligt her. og da man jo også kan skrive en parameterfremstilling som to koordinatligninger, tænkte jeg at jeg lige skriver det sådan....

men er du enig med mig i at de ER ortogonale, selvom der står at de IKKE er?

tak for svaret:)


Skriv et svar til: parameterfremstilling og tværvektor(?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.