Matematik

Haster! Hjælp!

08. december 2008 af mmi (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til denne opgave! skal lige siges at :   *   <--- er et gange tegn (kunne ikke finde det rigtige tegn)

der står en ligning : y = 16 * 60 * 60 : 75 * x

Spørgsmål: Vis, at ligningen i rammen ^ kan reduceres til: y = 768 * x

hjælp! er så dårlig til ligninger!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af srnkrkgrd (Slettet)

y = 16 * 60 * 60 :75 * x

Jeg går ud fra at det er

y = 16 * 60 * 60 / 75 * x

Tænk: 60/75 = 0.8, så står der

y =  16 * 60 * 0.8 * x

Så ganger du 16 * 60 * 0.8

y = 768 * x

Det var det!


Skriv et svar til: Haster! Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.