Matematik

tangentligning

08. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Opgaven:Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2-6x+5
1) bestem en ligning for den tangent, der har røringspunkt i (2,f(2)).
2) Bestem en ligning for den tangent, der har hældningskoefficienten 12
3) bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y+27=9x
4) Bestem en ligning for den tangent, der står vinkelret på linjen med ligningen 2y+x-4=0
 

Min løsning: Linjens ligning: y = ax+b
f'(x) = 6x-6.
f(2)= y= (3*2^2)-(6*2)+5 = y= 12-12+5 ? y= 5 Røringpunkt: (2,5).
f '(2) = (6*2)-6 = a= 6
5=(6*2)+b = (-6*2)+5=b = b=-7
y=6x+7
 

Hvordan kommer jeg så igang med de andre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2008 af Isomorphician

2) f'(x) = 12

3) Lav om til formen y = ax + b, aflæs hældningskoefficienten og sæt f'(x) lig denne.

4) Find hældningskoefficienten. Udnyt at hvis produktet af hældningskoefficienterne er lig -1 står to linjer vinkelret på hinanden.


Svar #2
08. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

okay..

Det med 2'eren forstår nu ikke helt. Hvad gavner det at sætte 12 lig f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2008 af Isomorphician

f'(x) fortæller om hældningen på grafen. En tangent skal have samme hældning som grafen for at kunne tangere grafen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2008 af mathon

#2
...at du kan beregne 1.koordinaten til røringspunktet...


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=611187


Svar #6
09. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Men der synes, jeg kun, der er beskrivelse af opg. 1 og 3


Skriv et svar til: tangentligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.