Matematik

Haster!

09. december 2008 af Signe:) (Slettet)

Hej alle.

Nogen som ved hvordan de vil behandle parablens kvadratur i følge Archimedes?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg går ud fra, at du mener bevise. Start med at finde integralet af y=-x2 mellem for eksempel [-3,3]. Det er jo arealet, som i grunden er definitionen på integralet. Find så trekant ABCs areal, A=(0,0), B=(-3,9) og C=(3,9). Så finder du, at forholdet mellem dit parabeludsnit og arealet af den indskrevne trekant er 4:3


Svar #2
09. december 2008 af Signe:) (Slettet)

Okay mange tak for hjælpen, det vil jeg så gå i gang med nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2009 af Kesz (Slettet)

hvordan kan man så bevise via moderne matematiske metoder at dette ligefrem er en regel, og altid passer ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2010 af Kesz (Slettet)

lige meget :)


Skriv et svar til: Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.