Matematik

Annuitetslån

09. december 2008 af abk_buch (Slettet)

Hejsa.. i min SRP opgave har jeg lidt problemmer med det her...

Jeg har et annuitetslån med løbetid 60 terminer og rente 10 %

Hovedstolen G er 1 mio.

kan godt se princippet.. men hvordan finder jeg ex. ud af hvad renten og afdraget udgør i 27 termin etc... skal jeg regne HELE vejen igennem eller er der et system..

Mvh Anne


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2008 af mathon

an = a1*(1+r)n-1

y = 106*0,1/(1-1,1-60) = 100.329,51

a1 = 100.329,51-1.000.000*0,1 = 329,51

a27 = 329,51*1,126 = 3.927,15

rente27 = y-a27 = 100.329,51 - 3.927,15 = 96.402,36


Svar #2
09. december 2008 af abk_buch (Slettet)

Takker... det var lige sådan et svar jeg manglede :p


Skriv et svar til: Annuitetslån

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.