Fysik

El-Lære

09. december 2008 af prozpak (Slettet)

Nu er det ved at være et par år siden, jeg sidst har søgt hjælp herinde, men mig bekendt er der ofte nogle nørder herinde der har hovedet på det rette sted så here goes:

Jeg har 2 opgaver og ønsker hjælp til løsningsmetoderne af disse.

1. Faseforskydningen ønskes fjernet i et vekselstrømssystem ved at sætte en kondensator i serie med spolen(tidl. opgave red.).

Hvordan bestemmer jeg dennes størrelse og den resulterende strøm?
Og hvad vil det helt præcist sige at fjerne faseforskydningen?

2. Ved en fejltagelse anvendes spolen og den beregnede kondensator i et 220 Volt, 60 Hz anlæg. Tegn den resulterende modstandstrekant og beregn den tilsyneladende effekt, og virkeeffekten ved 60 Hz.

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2008 af mathon

ωoLo - 1/(ωoCo) = 0

ωo2LoCo - 1 = 0

ωo = 2π*fo = (1/(LoCo))0,5

fo = (1/(2π))(1/(LoCo))0,5 = 50 Hz


Skriv et svar til: El-Lære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.