Historie

3.G opgave i historie

25. oktober 2004 af BongoSønnen (Slettet)
Hej

jeg har læst mig lidt frem til at der er nogle brains herinde, som gerne hjælper folk i nød. jeg har meget brug for hjælp, da jeg skal aflevere område til sso i denne uge.

nu er jeg kredset så meget ind, at jeg vil skrive om stalinisme etc... men dette er jo meget bredt. har tænkt lidt over en skildring og ´sammenligning af de to farligste mænd (Hitler og Stalin), men er dette godt?

hvis der er nogle som har nogle ideer inden for dette områdevalg lytter jeg meget gerne til dem!!

på forhånd tak!!

BongoSøn

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

Jeg vil mene, at det vil være meget svært at skrive en fornuftig opgave, der sigter mod en sammenligning af Hitler og Stalin som ledere. Umuligt er det dog ikke.

Har du overvejet at skrive om den russiske revolution?

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

The Nürenberg Process

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

#2: Hmmmm.... Tror ikke, dén handler forfærdeligt meget om stalinisme!

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2004 af frodo (Slettet)

du kunne jo skrive noget om, hvordan stalin kom til magten, og hvilkew metoder han anvente dertil, diskussion af metoderne, og dernæst en analyse af hvilken indflydelse den førte politik havde på Sovjetunionen, og det nuværende Rusland.

Meget klassisk, men..

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. oktober 2004 af snakkepus (Slettet)

Som andre også har gjort opmærksom på, så tror jeg ikke det er en god idé at lave en sammenligning af Stalin og Hitler!!!

I stedet for kunne du jo tage udgangspunkt i en forholdsvis ny bog af "Ruslands-kenderen", Erik Kulavig. I bogen dokumenterer han, at russerne under 2. verdenskrig ikke udgjorde en fællesfront mod nazisterne, som russerne ellers altid har yndet at fremstille det. Dele af lokalbefolkningen anså ligefrem nazisterne som befriere.

Du kunne evt. forsøge at grave noget af det ældre danske litteratur frem om Rusland, og så sammenligne det med Kulavigs bog. Jeg er næsten sikker på, at du nok skal finde forfattere som præsenterer den historie, som Kulavig har dokumenteret blot er en myte!!!

Du kan i forbindelsen sammenligningen kunne du nemt komme ind på, hvorfor forfatterne har skrevet som de har gjort - var de nyttige idioter, parti-soldater, dårlige historikere osv.

Kulavigs bog hedder i øvrigt "Stalins Hjemmefront"

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2004 af Niels (Slettet)

Alt efter temperament og sværhedsgrad kunne du jo også blot beskrive "stalinisme" som en del af marxismen. Dens opståen og dermed dens afsæt i das Kapital, stalinismens betydning for Sovjet osv. Bare lidt strøtanker.

En anden vinkel kunne være at analysere hvorfor Lenin ikke mente Stalin ville være en god leder (for brutal) og hvorfor han ikke offentliggjorde sit testamente hvor han påpegede dette for partiet.

En mere spændende opgave uden den store ideologi kunne jo handle om verdens største bøddel og forherligelsen af ham. Stalin slog jo mange flere mennesker ihjel end Hitler og på mindst lige så grusomme måder i fx Sibirien. Mener der er en bog der hedder "kommunismens sorte bog" som du kan bruge der. Så kan du jo trække paraleller til nutiden og diskutere hvorfor hagekorset er forbudt at gå med mens hammer og sejl (som egentligt har flere lig i bagagen) er et godt symbol og hvilken betydning dette har rent historiefilosofisk.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. oktober 2005 af Ida1234 (Slettet)

Nu tager jeg lige denne tråd op igen.. jeg har besluttet mig for at skrive sso i historie og inden for sammen emne som ophaveren af denne trå.. Nemlig noget med Stalin.. men synes det er svært at begrænse det.. Havde ligesom Frodo nævner det overvejet at skrive om "Stalins vej til magten" men synes ikke rigtig jeg kan finde nogen kilder til dette.. nogen der kender en god bog?

Svar #8
17. oktober 2005 af BongoSønnen (Slettet)

Som stifter af tråden, kan jeg jo sige hvad jeg endte med at skrive om:

1 - Samfundsmæssige forhold i Sovjet 1923-1939.

herunder kom jeg ind på politiske, sociale og økonomiske forhold.

Moskvaprocessorne og de politiske udrensninger

2 - Gennemførelse af de politisk udrensninger.

herunder analyserede jeg:

Forløbet og metoderne ved de politiske udrensninger

Og som det store hele i opgaven, analyserede jeg Danskeren arne munch petersens situation og skæbne i kommunismen og sovjet. (også under punkt 2)

3 - diskuterede jeg:

Årsagen til de store udrensninger
samt om stalin opnåede hvad han ville, og hvad ville han egentlig.

Du skal være velkommen til at tage kontakt til mig på [email protected]

hvis der er noget du er i tvivl om eller blot har spørgsmål, jeg vil gerne stå til med vejledning til dig.!


Skriv et svar til: 3.G opgave i historie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.