Fysik

El igen :b

10. december 2008 af Mupe (Slettet)

Heii ..
Nu har jeg

gnasket mig gennem en masse el opgaver men er lige støt på en jeg ikk ved hvordan jeg ska løse ..

En elpære har resistans på 529 Ω, når den lyser. Den forbindes til en vekselspænding med effektivværdien 230 V.

Bestem pærens effekt

Bestem pærens energiforbrug, hvis pæren er tændt i et døgn
 

Ska lige hjælpes lidt (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2008 af Smail K (Slettet)

får du andet af vide :D 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2008 af Smail K (Slettet)

det du kan gøre er først at finde strømstyrken I

I=U/R

 I = strømstyrke ampere

U = spændingforksel volt

R =  modstanden det du kalder for resistans ohm 

nu har du I så kan du finde P som er effekten

P=U*I

formlen for energiforbrug er E = P*t

E = energi forburg

P = effekt W 

t = tiden i sek

håber dte nok svar


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2008 af mathon

kortere

P = U2/R = (230 V)2/(529 Ω) = (232*102 V*A*Ω)/(232 Ω) = 100 W

E = P*t = (0,1 kW)*(24 h) = 2,4 kWh


Skriv et svar til: El igen :b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.