Matematik

Integralregning

11. december 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

Hej alle!

Er der én, der kan hjælpe mig med at integrere denne funktion?

φ(x)=(1/(√2π))·e(-1/2 x^2 )

Det er vel noget med at det er en sammensat funktion?
Grænserne er a=47,1 og b= - uendelig (alternativt kan man vel bare skrive et meget højt minus tal her)

´Det haster virkelig, da de er til mit studieretningsprojekt..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan du ikke udregne med almindelige metoder, det er den såkaldte fordelingsfunktion af normalfordelingen Ψ(x) (slå den op). Du får F(x) = Ψ((x-μ)/σ), hvor μ er middelværdien (den værdi, der er midt på "klokken" og σ er standardafvigelsen. Du kan godt finde et udtryk for F(x) for tæthedsfunktionen, men jeg tror ikke, det er gymnasiepensum.

Du kan godt skrive K, (og det gør man som regel), og så efter integrationen finde grænseværdien, når K→minus uendelig.


Svar #2
11. december 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

Jeg er netop ved at lave noget om normalfordelingen, og kan ikke få det til at give mening. Kan jeg sende det jeg har til dig, og få dig til at se om du forstår hvad jeg har skrevet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det kan du godt, send det til min mail, der er god mening med det, men somme tider kan det se lidt kringlet ud. Hvis det var en normal sammensat funktion eu, h vor u=1/2x, (og det siger jeg af hensyn til andre læsere), så skulle du kunne bruge substitution, u=1/2x <=> du=1/2, men det vanskelige opstår når der står x2. Du skal sende alle oplysninger, så jeg ikke skal gætte mig frem, som man somme tider skal herinde.


Svar #4
11. december 2008 af Cecilie1989 (Slettet)

Har sendt til [email protected], men har du fået det?


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.