Matematik

Differentialregning - tangenter

11. december 2008 af vegy07c20 (Slettet)

Jeg har fået stillet en række opgaver som jeg ikke kan gennemskue, og derfor håber jeg at der er nogen derude som kan bidrage med noget hjælp til mig.

a: En funktion er givet ved følgende tabel (se vedhæftede fil, DUO 2000):                                                   Tegn grafen på mm. papir (er gjort i duo) og brug blyant og lineal til at bestemme hældningen for tangenten svarende til x=4  Hvorledes gøres dette? Skal jeg gå ind på grafen og tegne en tangent som rører x=4? Hvis dette er tilfældet vil resultatet da ikke blive usikkert og upræcist?

b: Det oplyses at der med god tilnærmelse er tale om en eksponentiel sammenhæng. Bestem forskriften ved regression? Hvorledes gøres dette, og hvad er regression?

c: Udregn derefter f´(0,5) og f´(4).  Jeg går ud fra at dette først kan gøres når forskriften er fundet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af richterklanen (Slettet)

Jeg går ud fra, at der med grafen menes en blød kurve gennem de givne punkter. Den og dens tangent i (4, y)  tegner du. Du ved, at refneforskriften er af typen f(x) = b*ax: Bestem f(x) og f '(4) , som jo er din tangenthældning. Gentag for andre punkter, og snit.

Du skal nok tegne grafen for en eksp. funktion, der bedst mulit passer med de opgivne punkter.

Jo når du skal beregne, skal du bruge en regneforskrift.


Skriv et svar til: Differentialregning - tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.