Matematik

Eksamen-differentialligninger

11. december 2008 af sdelight (Slettet)

Jeg er ved at læse op til eksamen og er gået i stå, da der er et udtryk jeg ikke kan finde ud af at trykke ind på min lommeregner TI-89

Jeg har differentialligningen V' = - U = - a* kvadratroden af V

Vi vælger at løse den vha cas værktøj

vi antager at konstanten a = 0,05 liter per sekund og at der er 10 liter vand i spanden

resultatet bliver

y' = - 0,05 * kvadratroden af y

y = V(x) = 0,000625(x-126,491)^2

Problemet er at jeg ikke kan trykke mit udtryk ind på lommeregneren og få det samme svar som der er i bogen?

V(x)=spandens indhold af vand, der afhænger af tiden x,

U=vandets udstrømning..


Skriv et svar til: Eksamen-differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.