Fysik

Røntgenspekter - intensitetskurve

11. december 2008 af Varmkakao (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg er igang med at skrive en opgave om røntgenstråling, men jeg sidder desværre fast. Håber nogle af jer kan hjælpe. Min foreløbige opfattelse er, at der findes to slags spektre for røntgenstråling, et kontinuert spektrum og et liniespektrum. Det jeg ikke forstår, er hvor intensitetskurven kommer ind i billedet (intensiteten som en funktion af bølgelængden). Jeg mente bestemt at denne kurve havde noget at gøre med et af de to spektre, men jeg har måske taget fejl?

Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2008 af mathon

intensiteten relaterer til det kontinuerte spektrum

Eudsendt = h*c/λmin - Eløsrivelse

eU+Eløs  = h*c/λmin

                                             λmin = h*c/(eU+Eløs)


Skriv et svar til: Røntgenspekter - intensitetskurve

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.