Matematik

differentialligning

11. december 2008 af Quark0 (Slettet)

Jeg er igang med at isolere y i differentialligningen:
 

dy/dx = - k * y

Jeg er nået til:

y = e^-kt +e^k

jeg skulle gerne komme frem til  noget i retning af:

y = k * e^-kt

men hvordan er det lige jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at vise dine mellemregninger.


Svar #2
11. december 2008 af Quark0 (Slettet)

dy/dt = - k *y

int. 1/y * dy = int. -k *dt
 

ln(y) = - kt + k

y = -e^-kt * e^k 

stemmer det ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2008 af Daniel TA (Slettet)

Det er vigtigt at du indser at dine k ikke nødvendigvis er ens.

Så har du ek en konstant opløftet i en anden konstant, det er igen bare en konstant, så hvi vi kalder denne C får vi
y=e-kt*C

Så får du den rigtige formel


Svar #4
11. december 2008 af Quark0 (Slettet)

det forstår jeg godt...

men hvordan forklarer du matematisk hvad det er du gør fra den ene formel der til den anden?


Svar #5
11. december 2008 af Quark0 (Slettet)

arh, jeg skulle bare ha læst dit svar ordenligt, nu forstår jeg, mange tak.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.