Matematik

φ''=k*φ

11. december 2008 af Dota (Slettet)

Hej alle...

Jeg har fået at vide, at φ''=k*φ kan beskrive et matematisk pendul uden luftmodstand.

Men det kan y''=-k2y også

Hvordan hænger det sammen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2008 af nicklas7 (Slettet)

forestil dig at k i første udtryk hedder A så gælder der at k=kvadratrodA i andet udtryk, som betegner en af de tre tilfælde løsningsmængden kan deles op i, foruden gælder der at konstanten A er større end nul i dette tilfælde.

de to andre hedder y''=k^2y hvor A<0 og y''=0 hvor A=0

Dit første udtryk er altså overordnet, hvor du så deler op i tre tilfælde alt efter hvor stor konstanten optræder.


Skriv et svar til: φ''=k*φ

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.