Fysik

Udledning af rotationsenergien

12. december 2008 af catjulcar (Slettet)

Hej

Jeg sidde rog knokler med SRP om stive legemers bevægelse, og jeg kan ikke finde ud af hvorfor man, når man udleder rotationsenergien for en tynd massiv skive, støder på formlen (når man udregner inertimoment)

dm=(2m/r2)*x*dx

Hvad er dm ?

hvad er argumentet for at integralet for inertimomentet bliver:

I=∫0rx2dm


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af peter lind

dm er massen af en uendelig tynd ring i afstanden x fra centrum. Massetætheden af en skive med massen m og radius r er m/areal=m/(πr2). Arealet af en ring med radius x og en uendelig tynd bredde dx er 2πxdx og dermed er massen dm af denne ring m/(πr2)*2πxdx.

Den sidste formel følger af definitionen på inertimoment.


Skriv et svar til: Udledning af rotationsenergien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.