Fysik

Vekselstrøm

12. december 2008 af Tnuggi (Slettet)

Halløjsa derude :)

Hvorfor er det, at strømmen svinger ved vekselstrøm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan ikke tænke på noget, der svinger uden at skifte retning - en gynge, et pendul og altså også strømmen i en generator. Den følger jo en sinuskurve (læs om den)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2008 af mathon

               u(t) = -N*(dΦB/dt) = N*B*A*ω*sin(ωt+φo) = Umax*sin(ωt+φo)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2008 af skattah (Slettet)

det er fordi at plus og minus hele tiden skifter plads


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2008 af mathon

                                                  -Umax ≤ u(t) ≤ Umax

da
-1 ≤ sin(ωt+φo) ≤ 1


Skriv et svar til: Vekselstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.