Matematik

Differentialregning

14. december 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

Hey, hvordan er det man kommer videre efter man har differentieret ?

Vis at funktionen med forskrift: f(x) = x^5 + 7x^3 +11x - 231er voksende

f^(x) = 5x^4+21x^2+11x

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

Du skal lige differentiere den ordentligt. Og vis så at hældningen er positiv for alle x-værdier.


Svar #2
14. december 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

hvordan skal den så se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

f(x) = x^5 + 7x^3 +11x - 231

f'(x) = 5x^4 + 21x^2 + 11


Svar #4
14. december 2008 af Rasmus1337 (Slettet)

Ok, og hvordan viser man så at hældningen er positiv? var egentlig det jeg ville frem til :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. december 2008 af Danielras (Slettet)

Prøv at kig på den. Kan der indsættes en x-værdi der gør den negativ?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.