Matematik

HASTER - Tal/mængder + ligninger/uligheder.

15. december 2008 af HopelessStudent_023 (Slettet)

Jeg søger hjælp :o
Vi har fået en masse opgaver, som jeg ellers har fået lavet korrekt (tror jeg).
Men jeg er i tvivl er nogle enkle, så vil gerne bede om hjælp.

Opg. 1.18 D
 5√a * 7√²
Vi har gennemgået det, men desværre fik jeg ikke fat i det.
En forklaring søges meget gerne?

Opgave 1.18 C
(a-²*a5)  /
(a^1 /^2* ²√a3)

Opg. 2.1 B
3 1/2 (x/2-2)-2 1/3 (1,5x+1)=x-1 1/12

Opgave 2.7
Den skal skrives som ligning - Hvilket jeg kun kan, hvis én hjælper o.O

Et parti frugt på 935 kilo bliver solgt til tre forretninger, Den første forretning får halvt så meget som den anden forretning, som igen får 3 gange så meget som den tredje forretning.
Hvor mange kilo frugt køber hver forretning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Første forretning får x. anden forretning får 2x og tredje forretning får 2/3x, så vi kan skrive:

x+2/3x+2x=935 <=> x=255, så mængderne bliver 255, 510 0g 170 kilo


Skriv et svar til: HASTER - Tal/mængder + ligninger/uligheder.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.