Fysik

mars

15. december 2008 af dkmaske (Slettet)

er der nogen der ved hvad mars vejer? og hvor langt der er mellem mars til solen??


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af Omran.abdel (Slettet)

Den vejer 6,4185·1023 kg, og afstanden til solen er forskellige, da den drejer i en elipse form rundt om solen.

Afstand til Solen
Min. 206 644 545 km
Max. 249 228 729 km


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. november 2012 af daniel2810 (Slettet)

Afstand til Solen
227,92*106 km

Afstand til Solen i forhold til Jorden (Jorden=1)
1,524

Afstand fra Jorden (max/min)
401,3*106 km / 54,5*106 km

Kredsløbstid (længden af et år)
1 jordår 322 dage

Kredsløbshastighed
24,13 km/s

Omdrejningstid
24 timer 37 minutter

Døgnlængde
24 timer 40 minutter

Antal måner
2

Ringsystem
Nej

Størrelse og masse

--------------------------------------------------------------------------------

Masse
0,64185*1024 kg

Masse i forhold til Jorden (Jorden=1)
0,107

Radius ved ækvator
3397 km

Radius i forhold til Jorden (Jorden=1)
0,533

Rumfang
16,318*1010 km3

Rumfang i forhold til Jorden (Jorden=1)
0,151

Massefylde
3933 kg/m3

Massefylde i forhold til Jorden (Jorden=1)
0,713

Tyngdekraft

--------------------------------------------------------------------------------

Tyngdeacceleration
3,69 m/s2

Tyngdeacceleration i forhold til Jorden (Jorden=1)
0,377

Undvigelseshastighed
5,03 km/s

Undvigelseshastighed i forhold til Jorden (Jorden=1)
0,450

Atmofære

--------------------------------------------------------------------------------

Atmosfærisk tryk ved overfladen
6,36 mb

Hovedbestandele af atmosfæren
Kuldioxid (95,3%), nitrogen (2,7%), argon (1,6%), ilt (0,1%), kulmonooxid (0,1%)

Temperatur (max./min.)
  20°C / -140°C
 


Skriv et svar til: mars

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.