Matematik

Differentialkvotienter

15. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg forstår ikke helt regne reglerne, som understøtter følgende eksempler:

f(x)=5^(-2x).   f'(x)=1/825^x9 * 1/25

og

f(x)=e^(x-4).   f'(x)=e^-4 * e^x = e^(x-4)

Er der nogen, som vil forklare mid de regneregler?


Svar #1
15. december 2008 af Kamelkalle (Slettet)

forklare 'mig' (:


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af mathon

f(x) = 5-2x

f '(x) = ln(5)*5-2x*(-2) = -2ln(5)*5-2x = ln(5-2)*(5-2)x = ln(1/25)*(1/25)x


Skriv et svar til: Differentialkvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.