Matematik

eksponentialfunktionen, Haster!!

15. december 2008 af muslile (Slettet)

Betragt eksponentialfunktionen , der har grundtal a = 3, og som opfylder at når x = 4 er y = 2.
a) Hvad er y når x = 5?
b) Og når x = 6?
c) Og når x = 3?

Betragt eksponential funktionen der har grundtal a = 0,9, hvis graf går gennem punktet (2,10).
a) Hvad er y når x = 3?
b) Og når x = 4?
c) Og når x = 0?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af mathon

y = b*3x

2 = b*34

b =2*3-4 = 2/81

y = (2/81)*3x
........................

a)
x = 5

y = (2/81)*35 = 2*3-4*35 = 2*3-4+5 = 2*31 = 2*3 = 6

b)
x = 6

y = (2/81)*36 = 2*3-4*36 = ............

c)
x = 3

y = (2/81)*33 = 2*3-4*33 =.............


Svar #2
15. december 2008 af muslile (Slettet)

forstår ikke det første..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2008 af mathon

almen formen er

y = b*ax

nu ved du, at grundtallet a = 3

y = b*3x 

når x = 4 er y = 2

2 = b*34


Skriv et svar til: eksponentialfunktionen, Haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.